Practic, miza barajului a fost una importantă pentru tot rugby-ul românesc, deoarece indiferent cine va câștiga finala campionatului de la finalul lunii mai, câștigătoarea titlului din România depinde de ce făceau timișorenii în dubla manșă de acum. Cum rușii de la Enisei au triumfat, în toamna viitoare, campioana țării noastre va juca în Continental Shield, a treia competiție valorică la nivel continental, una cu un nivel mult sub Challenge Cup, a doua competiție valorică.
Un pas însă oarecum firesc dacă privim scăderea numărului de copii care vin să joace rugby la nivel juvenil, scandalul monstru ce a dus la eliminarea României de la Cupa Mondială, infrastructura precară, precum și momentele ridicole, cum a fost amânarea finalei Cupei după ce a fost programată pe stadionul cu teren înghețat, Iuliu Hațieganu. Într-un cuvânt, panta descendentă a sportului cu balonului oval românesc.
La pauză – la bal, la final – la spital
Meciul nu a început atât de rău pentru Timișoara Saracens, care, la pauză, avea calificarea în mâna. După 3-3 în urma unor lovituri de pedeapsă, primul eseu l-au dat rușii, prin Meșki. A urmat însă și prima încercare a românilor, datorită lui Vlăduț Popa. Apoi a fost rândul lui Shennan să ajungă în terenul de țintă al rușilor, iar ambele eseuri a fost transformate de Luke Samoa. Rușii au punctat dintr-o lovitură de pedeapsă și au mai dat un eseu prin Baranovs. La pauză, Timișoara avea 20-16, scor la care era calificată.
După pauză, rușii au revenit în joc cu eseul lui Krotov. Timișoara a reintrat în joc cu eseul lui Manumua, netransformat, și cel al lui Vlăduț Zaharia, transformat de Samoa. Artilieria grea a fost descărcată însă de ruși pe final, care au revenit de la 23-32. Au fost două eseuri transformate, marcate de Temnov și Kotonov și altă lovitură de pedeapsă transformată de Gaisin, iar Timișoara rămâne doar cu amintirea unei vizite în Siberia.
Foto: Enisei-STM rugby club
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER